Dyrvik Arkitekter | Dyrvik Arkitekter

OSLOFJORD CONFERENCE CENTER – Stokke

Prosjektet er en omfattende transformasjon og utvidelse av en eksisterende kongresshall i Stokke i Vestfold. Anlegget har fått utvidede bruksmuligheter og er tilført nye funksjoner i byggets omkrets som gir det et nytt og åpent utrykk mot omgivelsene.

 

FAKTA

Sted: Stokke i Vestfold

Program/innhold: Hovedsal, spisesal med kjøkken, hotell, kontorer, restaurantforretning.

Oppdragstype: 1.premie begrenset konkurranse 1998

Oppdragsgiver: BCC

Arkitekt: Dyrvik Arkitekter AS

Landskap: Link landskap AS

Konsulterende ingeniører: A.L. Høyer Skien AS, Lars Myhre,

Interiør: Dyrvik Arkitekter AS

Entreprenør: Skanska AS

Fotograf: Jiri Havran

Entreprisekostnad: NOK 260 mill.

Bruttoareal: 29 000 m2 BRA

Oppføring/status: Ferdig 2006

 

Kongresshallen er utvidet til å romme 7500 personer og er omkranset av utstillingsarealer, spiserom og et hotell som formidler overgangen ned til sletten under. Senteret vender ut mot en sørvendt terrasse med utsikt utover Vestfolds skjærgård.

Den sentrale hallen er prosjektets episenter og det store samlende rommet. Bruk omfatter alt fra kongress og forsamling til utstillinger, idrettsarrangementer, konserter og ridestevner. Volumene som omkranser hallen består i hovedsak av servicefunksjoner til denne og dens brukere, og kopler hallen på alle plan til det fallende terrenget som omgir bygget.

Kongresshallens konstruksjoner er videreført i tre, mens det øvrige bygget er i betong med ubehandlede overflater der dette er mulig.  Fasadene er utført i aluminium og glass med innslag av tegl på hotellfasaden. Det er lagt stor vekt på at alle overflater er robuste og slitesterke. I alle fellesarealer er det benyttet industriparkett.

 

 

Personvern og cookies