Dyrvik Arkitekter | Dyrvik Arkitekter

LEDELSESBYGG GIH – Bardufoss

Det nye administrasjonsbygget for GIH i Bardufoss er et kontorbygg for Hærens ledelse og administrasjon. Bygget er første byggetrinn i ny kompaktleir på Bardufoss der Forsvarets aktiviteter i området samles i en ny og arealeffektiv leir.

 

FAKTA

Sted: Nye Bardufoss leir, Bardufoss

Program/innhold: Kontorbygg

Oppdragstype: 1.premie begrenset konkurranse

Oppdragsgiver: Forsvarsbygg Utvikling Nord

Arkitekt: Dyrvik Arkitekter AS

Landskap: Østengen & Bergo AS

Konsulterende ingeniører: Reinertsen AS, ÅF Consult AS, MekConsult AS, Bygganalyse AS

Interiør: Dyrvik Arkitekter AS

Entreprenør: Norteam AS

Perspektivtegner: Dyrvik Arkitekter AS

Fotograf: Dyrvik Arkitekter AS v/Halvor Bergan

Bruttoareal: 2000 m2 BTA

Miljøspesifikasjoner: Energiklasse A / Passivhus
Energibruk per år: Kontordel: 83 kWh/m2/år
Energikilder: Fjernvarme

Oppføring/status: Ferdigstilt 2013

 

Bygningskroppen er enkel og kompakt, og orientert i nord-syd-gående retning. Bygget er plassert i en rettvinklet planstruktur der hovedinngangen er vendt mot leirens nye sentralplass. Bygget inneholder kontorlokaler over tre etasjer med en tilbaketrukket teknisk etasje. Kontorplassene består i hovedsak av cellekontorer og teamkontorer organisert rundt en møteromskjerne.

Fasaden er kledd i glatt trepanel innsatt med jernvitrol. Detaljeringen er ren og minimalistisk med beslag i børstet aluminium. Foajeen har natursteinsgulv, eksponert betong på bakveggene og trespilehimling. Kontorarealene har i hovedsak malte vegger i kombinasjon med eikedører og glassvegger.

Konstruksjonen er oppført i stål og hulldekker. Yttervegger er trestendervegger med 350 mm isolasjon for å tilfredsstille dagens passivhus-krav. Ytterkledning er utlektet stående spaltepanel, behandlet med jernvitrol. Det er utvendig solavskjerming på alle vinduer.

 

 

Personvern og cookies