Dyrvik Arkitekter | Dyrvik Arkitekter

FORUSBEEN 35 – Stavanger

Kontorkompleks på ca. 25.000 m2 med en attraktiv beliggenhet i Forus næringsområde utenfor Stavanger. Prosjektet er en total renovering av et bygningskompleks oppført på 1980-tallet. Bærestrukturen og heis/trappekjernene er beholdt fra det opprinnelige prosjekt. Nye fasader, teknisk infrastruktur, intern organisering og landskapsbehandling transformere bygget til et moderne anlegg som møter de høyeste kravene til et moderne kontorbygg.

 

FAKTA

Sted: Forus, Stavanger

Program/innhold: Kontor, konferansesenter, gymsal, parkering

Bruttoareal: 25 000 m2 BTA

Oppdragsgiver: Norwegian Property ASA

Oppdragstype: 1.premie begrenset konkurranse

Oppføring/status: Forprosjekt 2014

Arkitekt: Dyrvik Arkitekter AS

Landskap: Østengen & Bergo AS

Interiør: Metropolis

Perspektivtegner: Vismo

Entreprenør: Backe Bygg

Konsulterende ingeniører: Aas Jakobsen, Rambøll, Foyn Consult, Asplan Viak, AJL As.

Miljøspesifikasjoner: Energiklasse B / BREEAM Very Good

 

Utgangspunktet for oppgaven var å tilpasse det eksisterende bygget til dagens strenge miljøkrav. De nye fasadene gir moderne sikkerhets, isolasjons og lysforhold. Varierte uterom med fokus på miljø forbedrer kontakten med innvendig fellesarealer og de grønne områdene mot nord.

Fellesfunksjoner (kantine, konferansesenter mm.) ble trukket inn mot den nye hovedinngangen. Kontorarealer er inndelt i diverse soner og fremstår som lys og variert. Hovedinngangen fungerer også som et dynamisk og multifunksjonelt knutepunkt for alle brukere og besøkene av bygget.

Det originale konstruksjonssystemet er gjenbrukt for kontorarealene, samtidig som sentral- og kantinefløyen av bygget er nybygg. Nye ventilasjon, data og elektriske anlegg tilfredsstiller dagens tekniske krav. Den nye isolerte lettmetall fasaden, med en sterk horisontal karakter, bygger inn det eksisterende byggets balkonger og skaper en elegant fasadeløsning med særpreg og tydelig identitet.

 

 

Personvern og cookies