Dyrvik Arkitekter | Dyrvik Arkitekter

HOFF SKOLE – Oslo

Hoff skole er et forslag til nybygg og transformasjon av eksisterende bygningsmasse til en ny ungdoms- og videregående skole sentralt på Skøyen. Tomten ligger i naturskjønne omgivelser ved Hoffselven med gode uteoppholdsarealer og nærhet til kollektivtransport. Med en spennende løsning vil Hoff skole kunne bli et positivt tilskudd til skolesatsingen i Oslo.

 

FAKTA

Sted: Skøyen, Oslo

Program/innhold: Ungdomsskole og videregående skole, transformasjon, rehabilitering og nybygg

Oppdragstype: Konkurranse

Oppdragsgiver: Norwegian Property AS

Arkitekt: Dyrvik Arkitekter

Landskap: Østengen & Bergo AS

Konsulterende ingeniører: Multiconsult, Foyn Consult, Erichsen & Horgen

Entreprenør: Skanska

Perspektivtegner: Eve Images

Bruttoareal: 26 000 m2 BRA

Miljøspesifikasjoner: Lavenergibygg

Oppføring/status: Skisseprosjekt 2013

 

Oslo kommune trenger ny ungdoms- og videregående skole på Oslo Vest for totalt 1500 elever. Norwegian Property eier en tomt sentralt på Skøyen som ville egnet seg svært godt til dette formålet. Tomten i Nedre Skøyenvei 22-26 huser i dag et datafirma med tilhørende dataserverhaller og kontorarealer. Serverhallene kan brukes til idrettsanlegg og verkstedsfag for den videregående skolen, mens kontorarealene er godt egnet som undervisningsareal.

De eksisterende kubiske kontorvolumene transformeres til å bli skolens hjemmeområder, og gir skolen et paviljongaktig preg. De viktigste fellesfunksjonene som kantine, bibliotek og administrasjon legges i et nybygg sentralt i anlegget som vil fungere som sosial arena og organisere hovedsirkulasjonen i bygget.

Hele anlegget vil kunne rehabiliteres og oppgraderes for å imøtekomme tekniske og miljømessige hensyn. De eksisterende bygningsvolumene gis et felles uttrykk i mørk grå tegl og med vindusbånd i aluminium. Det nye sentralbygget er ønsket med en større grad av transparens og er foreslått i glass og natureloksert aluminium.

 

 

Personvern og cookies