Dyrvik Arkitekter | Dyrvik Arkitekter

MESSEBYGG – Bardufoss

Nytt messebygg i nye Bardufoss leir. Bygget skal betjene både offiserer og mannskap, og erstatter alle eksisterende messer i Bardufoss.

 

FAKTA

Sted: Nye Bardufoss leir, Bardufoss

Program/innhold: Kjøkken/messebygg

Oppdragstype: 1.premie begrenset konkurranse

Oppdragsgiver: Forsvarsbygg Utvikling Nord

Arkitekt: Dyrvik Arkitekter AS

Landskap: Østengen & Bergo AS

Konsulterende ingeniører: PABAS AS, ÅF Consult AS, MekConsult AS

Interiør: Dyrvik Arkitekter AS

Perspektivtegner: Dyrvik Arkitekter AS

Bruttoareal: 4000 m2 BTA

Miljøspesifikasjoner: Energiklasse B
Energibruk per år: 120 kWh/m2/år
Energikilder: Fjernvarme

Oppføring/status: Ferdigstilt 2015

 

Messebygget inneholder kjøkken, lager og spisesal, og skal betjene til sammen 1500 soldater fordelt på to bordsetninger. Bygget er plassert innenfor den nye rettvinklede strukturen i Bardufoss leir og er utformet som ett stort volum med en tilnærmet kvadratisk grunnflate. Bygget har én hovedetasje, med teknisk andreetasje og kjeller. Hovedinngangen er lagt ut mot leirens sentralplass. Taket løfter seg for å trekke omgivelsene inn i spisesalen og skape en visuell forbindelse til Istind, samtidig som det slipper lys inn i de mer lukkede arealene. Dette gir bygget en ekspressiv takform og god innvendig takhøyde.

Bygget benytter samme materialpalett som administrasjonsbygget for GIH (Dyrvik Arkitekter), med stående trepanel og svarte aluminiumsvinduer. Innvendig er det benyttet fibersementplater og akustisk puss i spisesal, med trespiler i himling. På gulv er det benyttet akrylbelegg .

Konstruksjon er i stål og hulldekker. I spisesalen er det betongsøyler med stålplatetak. Yttervegger er trestendervegger med 350 mm isolasjon for å tilfredsstille energikravene. Ytterkledning er utlektet stående spaltepanel, behandlet med jernvitrol. Det er utvendig solavskjerming på alle solutsatte vinduer.

 

 

Personvern og cookies