Dyrvik Arkitekter | Dyrvik Arkitekter

NYTT REGJERINGSKVARTAL – Oslo

Det nye regjeringskvartalet i Oslo har vært planlagt som en forlengelse av de eksisterende regjeringsbygninger, som omfatter flere kvalitetsbygg fra ulike perioder.

Utfordringen har vært å innpasse store nye bygningsvolumer til de eksisterende. Samtidig å gi et mer åpent, grønt og innbydende utemiljø for politikere, offentlige ansatte, besøkende og allmennheten. Hvordan kan dette gjøres uten å presse nye bygninger inn i de åpne rommene eller konkurrere med eksisterende bygninger, som har store arkitektonisk kvaliteter?

Teamet på R25 har etterstrebet en helhetlig grønn tilnærming, og skapt en ny Regjeringspark. Teamet fokuserte på å etablere et grønt teppe, som knytter sammen nye og gamle bygninger. Den eneste nye bygningen i parken (Blokk A) har også blitt nøye tilpasset dette landskapet. Den lave høyden, integrert i landskapet, møter med respekt den gamle Treenighetskirken og Deichmann bibliotek, og åpner for ubrutt utsikt over parken.

Team R25s arkitekter:
Dyrvik Arkitekter, L2 Arkitekter, Narud Stokke Wiig (NSW) Arkitekter og landskapsarkitektfirmaene Østengen & Bergo og Landskapsfabrikken.

Personvern og cookies