Dyrvik Arkitekter | Dyrvik Arkitekter

SUNDTKVARTALET – Oslo

Sundtkvartalet er et kontorbygg på 35.000 m2 BTA. Prosjektet var et direkte oppdrag for Skanska CDN og Entra, og fyller et helt kvartal avgrenset av Vahls gate, Lakkegata og Heimdalsgata. Kvartalet bestod av flere eiendommer der Skanska CDN og Entra var grunneiere. Skanska CDN og Entra Eiendom opprettet eget prosjektselskap for å sikre en helhetlig utbygging av kvartalet. Deler av bygget huser Skanska Norges hovedkontor.

 

FAKTA

Sted: Oslo, kvartalet Vahls gate/ Lakkegata/ Heimdalsgata

Program/innhold: Kontor/flerbrukshall/butikk/cafe

Bruttoareal: ca. 35.000 m2 BTA

Oppdragsgiver: Sundtkvartalet AS (Skanska CDN/Entra)

Oppdragstype: Direkte oppdrag

Oppføring/status: Ferdigstilt 2016

Arkitekt: Dyrvik Arkitekter AS

Landskap: Østengen & Bergo AS/Grindaker AS

Interiør: iARK Interiørarkitekter AS/Scenario Interiørarkitekter AS/Krohn Interiørarkitekter AS/Metropolis Interiørarkitekter AS

Entreprenør: Skanska Norge

Rådgivende ingeniører: Skanska Norge AS, Norconsult AS, Heiberg & Tveter AS, Deltatek AS

Miljøspesifikasjoner: Energiklasse A / Passivhus / BREEAM-NOR excellent

Energibruk per år: Kontordel: beregnet 77 kWh/m2/år

Energikilder: Fjernvarme

 

Skanskas krav og behov som leietaker har vært førende for prosjektutviklingen og fokus har ligget på effektive, fleksible og gode kontorarbeidsplasser. Den kommunale flerbrukshallen som ligger på tomten i dag erstattes og integreres i nybygget med egen inngang mot Rudolf Nilsens plass. Intern kommunikasjon er i størst mulig grad lagt til et indre atrium. Mellom ny og eksisterende bebyggelse langs Lakkegata åpnes det nye, varierte uterom. Byggets hovedinngang og kantine henvender seg mot en forplass med utsikt mot Akerselva.

Bygget er oppført som elementbygg, både når det gjelder bæresystem, dekker og fasader. En viktig del av prosjekteringsprosessen har vært å utvikle en modulbasert, industrielt produsert fasade i samarbeid med oppdragsgiver.

Prosjektet har hatt høye miljøambisjoner og oppfyller energiklasse A, passivhusstandard

BREEAM-NOR excellent.

 

 

 

 

Personvern og cookies